Onze school

De PWS is een warme en gemoedelijke basisschool in Lexmond waar iedereen elkaar kent. Het voelt als een veilige haven, met een ontspannen sfeer die meteen opvalt. Hier brengen we verhalen samen, wat ons openbare karakter versterkt. Dit karakter komt tot uiting in onze bezoekjes aan verschillende gebedshuizen, de aandacht voor diverse religies en het openstaan voor elkaars perspectieven.

Op de PWS staat de ontwikkeling van elk individueel kind centraal. We geloven dat er geen gemiddeld kind bestaat, en daarom richten we ons op de persoonlijke groei van ieder kind, in relatie tot zichzelf. Leren doen we samen, in een omgeving waarin we elkaar regelmatig ontmoeten tijdens thematisch onderwijs en groepsdoorbrekende activiteiten. Kinderen ontdekken dat alles in de wereld met elkaar verbonden is en worden gestimuleerd om nieuwsgierig te zijn naar de wereld om hen heen.

Onze school maakt gebruik van de Alles-in1-methode, waarbij we regelmatig groepen doorbreken om het leren nog effectiever en interactiever te maken. In de ochtend richten we ons op kernvakken zoals rekenen en taal, waarbij we maatwerk bieden binnen de vaste groepen.

Kortom, op de PWS bieden we een veelzijdige en dynamische leeromgeving waar kinderen zich op hun eigen tempo en manier kunnen ontwikkelen, omringd door een gemeenschap die hen ondersteunt en inspireert.

Leerlingenraad
Op de PWS Lexmond hebben leerlingen uit groep 5 tot en met groep 8 zitting in de leerlingenraad. Leerlingen hebben via de leerlingenraad een eigen stem binnen de schoolorganisatie en maken spelenderwijs kennis met de democratische beginselen. Kinderen krijgen verantwoordelijkheid, worden gestimuleerd om een pro-actieve houding aan te nemen en leren het voordeel van actief burgerschap. Op deze manier bereiden wij kinderen steeds verder voor op het actief meedoen in de maatschappij.